Materiaalitiedot | Kuovin verkkokauppa

Kuovin tuotteet valmistetaan luonnonkuiduista. Värit ovat kemiallisesti kiinni kuiduissa eivätkä siten vaikuta kankaan luonnolliseen tuntuun.

Tällä hetkellä kankaidemme päämateriaalit ovat puuvillasatiini ja pellava, joille suosittelemme 60 asteen konepesua (ei kloorivalkaisua), kevyttä linkousta ja silityslämpötilana 200 astetta eli kolmen pisteen silitystä. Kankaat höyrytetään ja pestään 95 asteessa ennen asiakkaalle toimittamista.

Kuovin sieniliinat eli tiskirätit valmistetaan ekologisesti kierrätyskuidusta ja painetaan myrkyttömillä vesipohjaisilla väreillä​​ eli liinan voi huoletta kompostoida. Liina sisältää 70% puuselluloosaa ja 30% puuvillaa, ja materiaali läpäisee EN-13432 -testistandardin. Sieniliinan voi pestä 60 asteen lämpötilassa ja se on kätevintä tehdä astianpesukoneessa yhdessä astioiden kanssa. Jos sieniliinan haluaa silittää, kannattaa se tehdä liinan ollessa vielä hieman kostea. Silityslämpötila on 150 astetta eli kahden pisteen silitys.

Tulevaisuudessa laajennamme materiaalivalikoimaamme saatavuudesta riippuen esimerkiksi luomupuuvillaan, puuvillatrikooseen, pellavaan, silkkiin, villaan ja erilaisiin verhoilutekstiileihin.

 

Puuvillan sertifioinnit

 

Business Alliance for Secure Commerce (BASC)

Kangastuottajamme on BASC-sertifioitu. BASC on kansainvälinen riippumaton voittoa tavoittelematon organisaatio, joka pyrkii edistämään laillisia, inhimillisiä ja eettisiä työoloja sekä taistelee huumekauppaa vastaan.

 

Global Organic Textile (GOTS)

Kaikki kankaiden valmistuksessa käytetyt kemikaalit läpäisevät GOTS-luokituksen.

 

ISO 9001

Kangastuottajallamme on ISO 9001 -laatusertifiointi.

 

Worldwide Responsible Accredited Production (WRAP)

Kangastuottajamme on WRAP-sertifioitu, mikä takaa turvalliset, terveelliset ja kunnolliset työolot sekä ympäristöön liittyvien määräysten ja lakien noudattamisen.

 

Ökotex 100 Class II

Kangastuottajallamme on Ökotex 100 Class II -sertifiointi kaikille tuottamilleen kankaille.